Ma már kevés helyen főznek üstben hagyományos módon szilva ízet (lekvárt). Falvakon még őrzik ezt a hagyományt, viszont az emberek többsége inkább megvásárolja a lekvárt az üzletekben.
2009. október 7., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
a kimagolas tetszik a legjobban, minden benne van, ami a szilvalekvarhoz szukseges.
tetszetős sorozat! :)
Nálam is a kimagolós a favorit.
Köszönöm néktek :-)
Hiányoltam is Martonost... úgy az egész blogról... De hát ezennel mindent megbocsátottam :)
Hááát nem tudom elmondani, h milyen érzés nekem ezek a képek, de sztem Neked van sejtésed róla leginkább :D
ez szerintem is nagyon jó sorozat, szeretem az ilyen "dokumentálásokat", és így egyben van ennek igazán értéke.
Köszönöm Eduérd. Köszönet igazából a nagyszüleimnek, mert tőllük maradt ránk a kemence a szilvafák, a teljes kellékek, és nem utolsó sorban maga az hogy mi magunk ezt véghezvigyük. És én erre nagyon büszke vagyok.
Ez igen!
Szilva lekvár mindennel... legjobb piliszkával, és tejjel. :)
Köszönöm!
piliszka, természetesen puliszka.
Megjegyzés küldése