2010. július 19., hétfő

Áradás Firtosmartonosban

Az elmúlt hét folyamán a Gagy pataka menti falvakat sem kímélte az esős időjárás, így Firtosmartonos sem mentesült az áradás alól. Szerencsére házakat és épületeket nem sodort el, csak termőföldek és kerítések estek áldozatául a víznek. Na meg az a néhány híd ami összeköti Firtosmartonost Énlakával. Az érdekesség az, hogy a 3. képen látható hidat az én nagyapám építette 1957-ben (mármint a nagybátyám szerint, de biztosan igazat mond), ugyanis kőműves mester volt. De nemcsak hidat épített hanem még nagyon sok mindent a faluban Martonosban, és a környező falvakban.

**
***
**
***
**

5 megjegyzés:

Costea Andrea Mihai írta...

viitura? bun reporatj

floriancsaba írta...

sajnos szinte mindennapos,már már várom a du. 4 órát vajon ma lessze zuhé. a mult szombaton patakvölgybe kapott a felhőszakadás és amit régebb nem tettem volna meg, most ugy helyezkedtem hogy ha muszály tudjak menekűlni...

Lőrincz Csaba írta...

Sajnálom a hidat,sajnos ez van,nemrég minket is szinte elvitt az áradás

reka írta...

Nohát, hogy a blogodról kell megtudjam, hogy mik történnek arrafelé.
Egyébként Nagytata építette azt a hidat, biztos, Csanna is tud róla, csak az évszámra nem emlékszik pontosan. Most kérdeztem meg.

Vass Lehel írta...

Thank's Mihai,

Igen tenyleg sajnos, hogy mik tortennek errefele es minden fele.

En is nemreg tudtam meg ahidnak a tortenetet, es nagyon meglepett es ugyanakkor buszke vagyok arra, hogy az en nagyapam epitette.

Igen Reka, sajnos ez van, de szerencse, hogy nagyobb baj nem toretent. es 1957 az epitesi datum.